atonement

atonement

6.03.2015

Ο δρόμος της Επιλογής

        Καμιά φορά στη ζωή δεν έχει σημασία ο πρόλογος ή ο επίλογος άλλα το κυρίως μέρος . Αυτό είναι που την κάνει ενδιαφέρουσα. Σου δίνεται κάτι από το οποίο μπορείς να δημιουργήσεις απίστευτα πράγματα κι αυτό είναι οι επιλογές! Οι επιλογές που έχει ο κάθε άνθρωπος εξαρτώνται από τις συνθήκες τις οποίες έχει να αντιμετωπίσει . Αυτές είναι και που καθορίζουν ποιο δρόμο θα ακολουθήσουμε στη ζωή μας . Για παράδειγμα ο Ηρακλής είχε να διαλέξει ανάμεσα στο δρόμο της αρετής και της κακίας, ο ένας ήταν δύσβατος και απαιτούσε ψυχική και σωματική δύναμη για να τον περάσει ενώ ο άλλος ήταν εύκολος . Όπως λοιπόν στο μύθο αυτό ο Ηρακλής επέλεξε το δρόμο της αρετής αν και γνώριζε τις συνέπειες έτσι κι εμείς καλούμαστε στο δύσβατο μονοπάτι που λέγεται πορεία ζωής να επιλέξουμε αν θα διαβούμε το δρόμο μας με δολιότητες οι οποίες θα μας βοηθήσουν εύκολα να πετύχουμε όλα όσα θέλουμε ή θα προτιμήσουμε να μοχθήσουμε γι αυτό που θέλουμε .
       Δεν υπάρχει σωστή ή λανθασμένη επιλογή ! Ο καθένας διαλέγει αυτό που θεωρεί πως είναι σωστό στα δεδομένα πάντα που έχει μάθει να ζει . Αν κάποιος μάθει να ζει στη διαφθορά θα μάθει να είναι άδικος και να πετυχαίνει αυτά που θέλει με τη δολιοφθορά , ενώ κάποιος που έχει κοπιάσει για να αποκτήσει όλα όσα έχει θα κατανοήσει πιο εύκολα να καταλάβει τις δυσχέρειες που περνάει κάποιος κι έτσι θα είναι πιο συνετός και δίκαιος. Βέβαια παντού υπάρχουν κι εξαιρέσεις δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι ! Το ότι κάποιος έχει μια οικονομική άνεση δε σημαίνει πως δεν θα βοηθήσει το συνάνθρωπο , απλά έχουμε μάθει να γενικεύουμε τις καταστάσεις ανάλογα με ποσοστά και γεγονότα .
        Βέβαια το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί η τόση σκέψη επί του θέματος . Δεν ξέρω μάλλον επειδή έχω παρατηρήσει πως όλοι κρίνουν τις επιλογές των άλλων κι όχι τις δικές τους κι όταν κάποιοι άλλοι τους κρίνουν αισθάνονται άσχημα . Από τη στιγμή που κρίνεις πρέπει να περιμένεις πως κι εσύ ο ίδιος θα κριθείς για τις επιλογές σου .....!

No comments: